ויטרינות נמצאות בבתים רבים שיש להם מרפסת או יציאה לגינה. הויטרינות מעניקות מראה יותר אסתטי לבית, לחדר וכמו כן תורמת לכניסת תאורה טבעית. אם אתם חושבים להתקין וטרינה בבית יש מספר דברים שתרצו לקחת בחשבון, בין היתר עובי הזכוכית, סוג הזכוכית, באיזה פרופיל מומלץ לבחור ומה המחיר אותו תשלמו, את כל המידע ריכזנו כאן.
מהם ויטרינות?
ויטרינה היא למעשה חלון זכוכית שברוב המקרים יכול להיפתח ומשמש אותנו ליציאה למרפסת, כניסה לחנויות שונות, יציאה לגינה ועוד. יש וטרינות שאין להם אפשרות פתיחה, אלא הן בשביל נוי ובשביל להכניס תאורה טבעית לבית. התהליך של התקנת ויטרינה כולל גם בחירת פרופיל, אך לא תמיד יש צורך להתקין פרופיל או שאפשר להסתיר אותו. אם בחרנו בויטרינה עם נקודת יציאה (פתח) אנחנו יכולים לבחור גם את סוג הפתיחה, בדרך כלל הבחירה הפופולרית היא הזזה, כאשר ישנן אפשרויות נוספות כמו ויטרינה מתקפלת, ויטרינת כנף ועוד.לכל סוג פתיחה יש את המחיר שלו, המחיר נקבע בהתאם ללא מעט קריטריונים שציינו בהמשך.
איך נקבע המחיר של ויטרינה?
השאלה הנשאלת היא כמה עולה להתקין ויטרינה, כולל חומר הגלם, כולל התקנה וכולל פרופיל. כאמור, ויטרינה יכולה לשמש לא רק לשימוש פרטי בבתים, אלא גם ויטרינה לחלונות ראווה לחנויות ועוד. אם בחרתם בויטרינה אתם צריכים לדעת שיש לא מעט דברים שישפיעו על המחיר הסופי אותו תשלמו, ואנחנו כאן כדי לרכז לכם את כל מה שמשפיע על המחירים במקום אחד:
- גודל – מה גודל הפתח הרצוי? המחיר של ויטרינות נקבע לפי מ"ר וככל שמדובר על היקף רחב יותר המחיר למ"ר פוחת. הפתח הוא לאו דווקא הכניסה בלבד, אלא כלל השטח עליו מותקנת הויטרינה מכיוון שיש מקרים כמו בויטרינה המיועדת להזזה שם אנחנו לא נגיע לפתיחה מלאה.
- סוג פרופיל – התפקיד של הפרופיל הוא לעטוף את הזכוכית בצורה בה הוא שומר על יציבות. חשוב להדגיש, יש מקומות בהם אין פרופיל, זה לאו דווקא מוזיל את המחיר. סוג הפרופיל אותו תבחרו יכול להיות מאלומיניום או כל חומר אחר כמו מתכת, עץ, ויניל ועוד. הפרופיל הוא בעל השפעה על המחיר הסופי, כאשר אנחנו בוחרים פרופיל המחיר נקבע בהתאם למחיר חומר הגלם, משקלו, עובי ועוד. לא כל פרופיל יכול באמת לשמש אותנו בשביל חלונות זכוכית – ויטרינות. ואם נרצה בכל זאת להתאים חומר מסוים נצטרך לבחור בעובי כפול ובכך אנחנו מייקרים את המחיר.
- זכוכית – יש גם השפעה גדולה לסוג הזכוכית בה בחרתם, יש לא מעט סוגים של זכוכיות. כאשר אנחנו בוחרים זכוכית לויטרינה נרצה לבחור בזכוכית חזקה שתתאים למשפחות, למקומות חיצונים ותהיה בעובי של לפחות 4 מ"מ. ניתן גם להתקין ויטרינות בעובי נמוך יותר, אך ההמלצה שלנו היא לא להתפשר במקרה הזה. יש השפעה למקום בו אתם גרים, לעד כמה חשופה הויטרינה לתנאי מזג אוויר וכמו כן, האם תרצו בידוד תרמי. בנוסף חשוב לקחת בחשבון האם יש תוספות שונות לויטרינה על גבי הזכוכית או בכלל, לדוגמא אם מדובר על מערכת חשמלית, תוספות פרזול ועוד.
סוגי זכוכית לויטרינות
כפי שציינו, יש השפעה ניכרת על הבחירה שלנו בסוג הזכוכית. מלבד למחיר, יש השפעה בטיחותית שחשוב להכיר, אם אנחנו רוצים "להתפשר" על סוג הזכוכית יש לקחת בחשבון את ההשלכות לכך. בחירת זכוכית לחלון ויטרינה צריכה להתחשב ברמת הבטיחות שאנחנו רוצים, יש זכוכיות המתאימות לויטרינה שיש להן כמה שכבות זכוכית וביניהן יש שכבה של חומר מסוים כמו פלסטיק או PVB המיועד להגנה ושמירה על בטיחות, כך למעשה הזכוכית לא נשברת אלא במקרה הגרוע ביותר נוצר סדק.
ברוב המקרים נרצה להשתמש בזכוכית שקופה, החיסרון המרכזי של זכוכית שקופה היא שהיא עדינה, לשם כך נוכל לשלב ולגרום לזכוכית להיות עם כמה שכבות בדומה לסוג הקודם שציינו. דבר נוסף, אם חלון הויטרינה הוא למעשה מה שמפריד החיצוני לבין החלק הפנימי של הבית נרצה לקחת בחשבון את ימי החורף הקרים ולדאוג לבחור בחלון עם זכוכית בידודית, זכוכית בידודית גם היא מורכבת משתי שכבות כאשר אין ביניהן מרווח אוויר ובכך אנחנו מקבלים בידוד תרמי. ולבסוף יש זכוכית שנקראת מחוסמת, היא זכוכית שגם שומרת על הבדלי טמפרטורה וכמו כן, היא עמידה ואפילו שומרת על סינון רעשים. לסיכום, כאשר אתם בוחרים וטרינות יש לקחת בחשבון את המכלול, ולא להסתכל בהכרח על המחיר בלבד.
תוספות לויטרינות
כאמור, אם אתם בוחרים להתקין וטרינות יש לקחת בחשבון שניתן להוסיף תוספות שונות כמו תריס חשמלי, פתיחה אוטומטית, ידית ועוד. גם כאן אנחנו ממליצים לכם לקחת בחשבון כבר מראש האם אתם מעוניינים בתוספות השונות, אם אתם כן מעוניינים חשוב לציין זאת במהלך ההתקנה. תוספת של תריס חשמלי או כל גורם אחר לאחר ההתקנה רק תגרום לעבודה כפולה ובכך אתם תשלמו יותר. התוספות משתנות במחירים שלהן, אבל כמעט תמיד נרצה לפחות תוספת אחת כאשר הפופולרית מביניהן הוא תריס חשמלי.
אז כמה עולה התקנת ויטרינה?
המחיר של התקנת וטרינות משתנה בהתאם לדברים שציינו לעיל, טווח המחירים נע בין 800 ל-1,500 ש"ח, במקרים מורכבים ההתקנה יכולה להיות יקרה יותר. לדוגמא, במקרים בהם יש לשטח את הקרקע או ליצור שינויים בחלל הבית. המחיר של הויטרינה עצמה גם הוא משתנה, המחיר הוא לפי מ"ר ונע בין מאות שקלים בודדים.