כל המידע על מקלחונים

חושבים להתקין מקלחון בבית שלכם? מדובר על אחד הפתרונות הפופולריים בבתים גם בשביל לשמור על ניקיון, ומעבר לכך מקלחונים נחשבים חסכוניים במקום. מלבד לכך, אם אנחנו נסתכל על התמונה הכוללת נוכל לראות שמקלחון לא מציע לנו רק חיסכון במקום, אלא גם במים – שזה יתרון משמעותי שלא רבים שמים לב אליו. לפני שאתם מתקינים מקלחון בבית, ריכזנו לפניכם את כל המידע החשוב ביותר.

מה הם מקלחונים?

מקלחונים נועדו כדי לתת לנו מענה לחללים קטנים, או כאשר אנחנו רוצים מקלחת סגורה שתאפשר לנו להתקלח מבלי גלישה של מים לאזורי חלל חדר האמבטיה. התקנת מקלחון אינה מורכבת, כל מה שנדרש הוא גישה למים, בחירת עיצוב בצורה חכמה, בחירת צורת פתיחה ועבודות איטום. מקלחון מותאם באמצעות צירים או על גבי מסילה, דלתות המקלחון יכולות להיפתח פנימה, החוצה וחלקם גם בעלי פתיחה צדדית או פתיחה כפולה פנימית. לפניכם כל סוגי המקלחונים:

מקלחון הזזה – מקלחון הזזה הוא מקלחון שלבחירתכם יכול להיות עם כנף אחת או שתי כנפיים (דלתות). הדלתות נעות על גבי מסילה, היתרון בהתקנה של מקלחון הזזה הוא שיש אטימות גבוהה יותר למים וכך אנחנו מונעים לכלוך של חדר האמבטיה. לסיכום, מקלחון הזזה נועד לתת מענה לחללים קטנים בעיקר.

מקלחון פתיחה – מקלחון פתיחה הוא בעל שתי דלתות ברוב המקרים, פתיחת הדלתות נעשות על גבי צירים ובכך הדלתות יכולות להיפתח לשני הצדדים ברוב המקרים. יש לקחת בחשבון שכאשר אנחנו מתקינים מקלחון פתיחה יש לדאוג לחלל חדר גדול כדי לאפשר פתיחה מלאה של הדלתות. מקלחונים אלו יותר נוחים לניקיון בהשוואה למקלחון עם צורת פתיחה שונה.

מעבר לצורות הפתיחה יש עוד סוגים של מקלחונים לכל סוג, השוני בא לידי ביטוי בצורה של המקלחון. יש מקלחונים שלא נתמכים בקירות ולרוב ייחשבו ליוקרתיים יותר בשל ההתקנה המורכבת. מקלחונים אלו מדגישים יותר את העיצוב ומאפשרים לנו לבחור בהתאמה אישית. יש לקחת בחשבון שמקלחונים ללא תמיכה בקירות דורשים חלל חדר יותר גדול.
מקלחון פינתי הוא הפופולרי ביותר, הוא חוסך לנו הקמה של שתי דפנות זכוכית ואנחנו מסתמכים על קירות האמבטיה. כמובן שחלל האמבטיה כולו אמור להיות אטום היטב, כך כשאין בעיה עם גישה של מים לקירות. יש לבחון כמובן האם הלקוח נדרש בהתקנת חיפוי עמיד במים (כאשר מדובר על בטון חשוף). בדרך כלל המקלחון יהיה תחום ב-90 מעלות בפינת החדר והמקלחון עצמו יהיה בצורה ריבועית או מלבנית.

מעבר לאלו, יש לנו גם עיצובים שונים הכוללים מקלחון פינתי מעוגל, מקלחון פינתי קטום (בעל 3 דפנות) ומקלחון חזיתי. מקלחון חזיתי מיועד לחללים קטנים במיוחד, הוא מסתמך על שלוש קירות ודלת זכוכית אחת – אם מדובר על חלל רחב ניתן לבחור בין מקלחון גדול במיוחד ובין מקלחון פינתי.

בחירת זכוכית של מקלחונים

אחרי שהכרנו את שיטות הבנייה השונות, את סוגי המקלחונים, הגיע הזמן להכיר את הזכוכית שתפקידה לא פחות חשוב. כאשר אנחנו בוחרים מקלחון אנחנו גם נצטרך להתאים את דפנות המקלחון העשויות זכוכית. בדרך כלל עובי הזכוכית תנוע בין 4 מ"מ ועד 10 מ"מ, ההמלצה שלנו היא לבחור בעובי די רחב, לפחות מעל 7 מ"מ כדי לשמור על עמידות ומצד שני גם שלא תהיה נוקשה וכבדה. הסיבה לכך שאנחנו בוחרים בזכוכית עבה יחסית הוא כדי למנוע שבירה קלה, במיוחד כאשר יש לנו ילדים בבית ולא שמים לב לטריקה של הזכוכית ברוב המקרים.

גם כאשר אתם בוחרים בזכוכית עבה יש לשים לב לאותיות הקטנות, האם הזכוכית עומדת בתקן של מכון התקנים הישראלי? יש שני סוגים עיקריים של זכוכיות, האחת היא בעלת שתי שכבות המודבקות זו לזו, ובין שתי השכבות יש שכבה נוספת עשויה פלסטיק. השכבה האמצעית למעשה מספקת לנו מענה בטיחותי במקרה של שבירה – סוג זה נקרא זכוכית שכבות. האפשרות השניה שלנו היא זכוכית מחוסמת, היא זכוכית שעוברת תהליך ארוך כדי לשמור על עמידות גבוהה מאשר זכוכית רבודה. התהליך אותו עוברת הזכוכית הוא חימום גבוה ולאחר מכן חיסום. זכוכית זו נחשבת ליוקרתית יותר.

ומה בנוגע לעיצוב המקלחון?

גם כאן יש דגשים מאוד חשובים, אנחנו רוצים לשמור על קו עיצובי זהה בכל הבית ורוצים לדאוג לכך שהמקלחון ייראה בצורה הולמת. נוכל לבחור בין העיצובים הבאים: זכוכית אטומה, זכוכית שקופה, זכוכית על בסיס לבן, זכוכית מחוספסת ועוד. זכוכית שקופה נחשבת ליוקרתית, אבל מנגד היא ללא פרטיות, כשמה כן היא. הזכוכית השקופה יכולה להגיע בצבעים שונים. זכוכית אטומה היא הפופולרית ביותר, היא יכולה להיות מחוספסת ואינה אטומה לחלוטין. היא מאפשרת הסתרה חלקית, זאת אומרת שהכל ייראה מטושטש. זכוכית על בסיס לבן מהווה אטימות גבוהה וכמו כן הסתרה. מעבר לכך, במקום מקצועי תוכלו למצוא מגוון רחב של עיצובים שונים ודוגמאות חיות למקלחונים.

כמה עולה התקנת מקלחונים?

המחיר של מקלחונים משתנה בהתאם לכל הנתונים שציינו, החל מעובי הזכוכית ועד לסוג הפתיחה. טווח המחירים עשוי להשתנות בפער גדול, אבל חשוב לדעת שחומר הגלם עצמה (המקלחון) נע בטווח של 1,400 ש"ח ועד 4,500 ש"ח למעט מקרים חריגים. המחיר של ההתקנה עצמה אינו יקר בהכרח, כל עוד מדובר על עבודה סטנדרטית המחיר נע בין 250 ש"ח ועד 700 ש"ח. אם מדובר על התקנה מורכבת יותר הכוללת איטום, הגדלה, אגנית למקלחון או מידות שאינן סטנדרטיות, מחיר ההתקנה יכול להתייקר.